My Value Officer

Budoucnost outsourcingu ve financích a účetnictví

Jaká je budoucnost outsourcingu ve financích a účetnictví (tzv. “FAO” – Finance and Accounting Outsourcing)?

Velká! Alespoň podle komentářů, které jako CEO My Value Officera dostávám, namátkou:

“Konečně jsem si poslechla podcast na mladypodnikatel.cz o externím finančním řízení. Úžasné! Skvělá myšlenka a moooc ti fandím a držím palce, aby se ti podnikáni rozjelo! Jsem z toho nápadu nadšená.”

“Chci jen říct, že se mi moc líbí ten projekt, co nyní rozjíždíš, je to opravdu skvělý nápad a držím palce :)”

No, jednotlivé komentáře vás opravdu povzbudí, ale co se kouknout na nějaká data? Trh s outsourcingem rostl v průběhu pandemie průměrně rychlostí 9-11% ročně. Předpoklad do budoucna pro celý trh outsourcingu (tzv. “BPO” Business Process Outsourcing) je cca 9% ročně mezi roky 2022 až 2030. Velikost trhu s outsourcingem financí a účetnictví (FAO) byl v roce 2020 37,9 mld. USD a predikce jeho hodnoty v roce 2026 je 53,4 mld. USD. To je razantní růst.

A proč by měl být zrovna outsourcing v kurzu? Outsourcing nejen, že šetří čas, snižuje režijní náklady a zvyšuje flexibilitu, ale zvyšuje také efektivitu a snižuje riziko výpadků na straně klienta. V případě financí a účetnictví se navíc očekávají v průběhu následujících deseti let značné disrupce a technologické novinky téměř každý rok a pro zaměstnance bude velmi těžké držet krok a efektivitu se všemi novými technologiemi. Respektovaný outsourcingový partner, který sleduje novinky na trhu a rychle je zavádí do své praxe je pro klienta ideální řešení.

V oblasti účetnictví je už relativně běžné si najímat externí účetní kanceláře, ale co v případě externího finančního řízení? Zatím tu respektovaný velký partner pro malé a střední podniky v tomto oboru není. V zahraničí přitom takový běžně existují a obhospodařují stovky a tisíce klientů.

A to je náš cíl. Vybudovat firmu, která bude pro malé a střední podniky respektovaným partnerem v oblasti externího finančního řízení a pomůže jim zářit. Díky řízení přes čísla a zaváděním nových a efektivnějších technologií do finančního řízení. I přesto všechno bude středobodem této služby konkrétní člověk. Externí Finanční Ředitel (CFO), který dokáže v průběhu 8 až 40 hodin (podle velikosti klienta) řídit jeho finance a přinášet maximální přidanou hodnotu do rozhodnutí o vývoji byznysu klienta.

Pokud vás zajímá více, napište nám nebo zavolejte a pobavíme se o našich službách více do detailu.

Přejít nahoru