Případová studie: Jak jsme zvýšili ziskovost u službového byznysu našeho klienta

Sdílet

Ze 40 % na 67 % ? Ano. I to jde. Když řídíte firmu přes čísla.

V daném případě se jedná o hrubou marži a službový byznys. V roce 2023 byla u našeho klienta cca 40 %, v roce 2024 jsme se dostali na marži 67 %. Mrkli jsme na 2 obchodníky, jejich odměňování a nastavená KPI. 🤨 Na režijní náklady.

A výsledek?

Ze stagnující firmy jsme společně s majitelem udělali firmu, která vyrostla na dvojnásobek obratově a tvoří pěkný zisk.

Tip: Na YouTube v našem Tutoriálu finančního řízení naleznete nejen tuto, ale i další rady a vychytávky pro váš byznys.

Ozvěte se nám

Vše výše uvedené je rovněž součástí naší práce v oblasti finančního řízení pro naše klienty. Pokud vás zajímají podrobnosti, neváhejte nás kontaktovat – stačí zavolat nebo napsat. Případně zadejte svůj e-mail a my se vám ozveme sami:


,,Mojí vizí je pomáhat malým a středním firmám s řízením financí, pomáhat jim růst a být úspěšnými. Řídil jsem finance IKEMu jako její CFO a byl jsem ředitelem Nemocnice Sedlčany. Učil jsem Základy podnikání a Účetnictví na Vysoké Škole Ekonomické v Praze. Působil jsem na seniorních ekonomických pozicích ve skupinách ČSOB a PPF. Jako Auditor mám zkušenosti z konzultační společnosti Ernst & Young, kde jsem se podílel na auditu skupiny ČEZ. Mám vysoce podnikatelského ducha, a to přenáším i do své práce a práce pro naše klienty. Mým úkolem je nyní vytvořit tým seniorních lidí se stejnou vizí a jim takové prostředí, abychom dokázali pomoci co nejvíce našim klientům prosperovat a zářit. Zatím se nám to daří.“

Kontaktujte nás