My Value Officer

Finanční řízení by se mělo koukat především do budoucna

Co velmi často slýcháme od majitelů a jednatelů firem? „Finanční plán nepotřebuji“. Náš byznys se vyvíjí tak překotně rychle, že nějaké plánování pro mě nemá smysl a od finančního ředitele potřebují především rychle dostat čísla z účetnictví, abych věděl, co mám dělat.

Rychlá a dostupná data z reportingu jsou pro byznys klíčová a dokáží uspořit firmám miliony ročně a zvýšit hodnotu firmy. Finanční plánování ale není radno podceňovat. Strategické cíle má velmi mnoho majitelů a pokud si je nerozloží na menší části jako je třeba nábor nových zaměstnanců, investice do nového stroje, nákup nové budovy s větší plochou pro sklady a ty nezasadí do časového rámce, z kterého bude jasné jak a kdy se budou cíle realizovat, tak se k danému cíli firma těžko prokouše.

A právě tento postup je finančním plánováním. Za nás je nutné plánovat jak cash-flow, tak výsledovku, kde vidíme reálnou výkonnost firmy v daném období.

A pokud vám to přijde komplikované a chcete se tím nechat provést zkušeným externím partnerem, tak se mrkněte na video, jak nad finančním plánováním přemýšlíme my v My Value Officer.

Tip: Finanční řízení můžete nechat na nás, naši externí CFO spolehlivě vědí, jak na to.

Ozvěte se nám

Pokud vás zajímá více, můžeme se o všem pobavit u kafe na první schůzce, kde vám vysvětlíme, jak fungujeme. Stačí zavolat nebo napsat.

„Mojí vizí je pomáhat malým a středním firmám s řízením financí, pomáhat jim růst a být úspěšnými. Řídil jsem finance IKEMu jako její CFO a byl jsem ředitelem Nemocnice Sedlčany. Učím Základy podnikání a Účetnictví na Vysoké Škole Ekonomické v Praze. Působil jsem na seniorních ekonomických pozicích ve skupinách ČSOB a PPF. Jako Auditor mám zkušenosti z konzultační společnosti Ernst & Young, kde jsem se podílel na auditu skupiny ČEZ. Mám vysoce podnikatelského ducha, a to přenáším i do své práce a práce pro naše klienty. Mým úkolem je nyní vytvořit tým seniorních lidí se stejnou vizí a jim takové prostředí, abychom dokázali pomoci co nejvíce našim klientům prosperovat a zářit. Zatím se nám to daří.“

Přejít nahoru