My Value Officer

Krizové řízení a finanční ředitelé

Jsou finanční ředitelé (externí) vhodní jako krizový manažeři pro řízení podniku, které mu se zrovna nedaří? Nebo to může být podnik, který rychle roste a majitel hledá pravou ruku, která ho růstem „provede“ a neví jaké zkušenosti a znalosti by ten daný manažer měl mít.

A nám se to potvrzuje zas a znova.. firmy nás oslovují i s krizovým nebo provozním managementem a víte jak se na začátku ta zakázka liší od naší standardní “CFO” zakázky?

Nijak moc! Protože když chcete řídit firmu v krizi, tak:

  • Musíte se zorientovat v byznysu a číslech.
  • Naplánovat s majitelem cíle na nejbližší období.
  • Přeložit do čísel – finančního plánu a plánu cash flow – s více scenáři.
  • Případně zajisit financování na nejbližší období všemi možnými způsoby – bankovní financování, vstup investora, úpravy provozního fungování, repricing, práce s pohledávkami, vyžadování zálohových plateb atd.
  • Vyhodnocujete pravidelně – denně/týdně/měsíčně – jak se vám daří v porovnání s plánem.
  • Rychle reagujete na případný negativní vývoj.

To děláme tak jako tak, akorát u “krizové” zakázky je vše takové rychlejší, urgentnější a samozřejmě ve finále pak pomáháte se všemi oblastmi řízení (sales, marketing, HR, provoz). A je to celé takové emotivnější. Většinou. Takže jsme často i psychologové A výsledek? Je většinou skvělý a firma zpět je zpět na kolejích.

Tip: Potřebujete dostat vaši firmu z krize? Na krizový a provozní management jsme specialisté!

Ozvěte se nám

Pokud vás zajímá více, můžeme se o všem pobavit u kafe na první schůzce, kde vám vysvětlíme, jak fungujeme. Stačí zavolat nebo napsat.

„Mojí vizí je pomáhat malým a středním firmám s řízením financí, pomáhat jim růst a být úspěšnými. Řídil jsem finance IKEMu jako její CFO a byl jsem ředitelem Nemocnice Sedlčany. Učím Základy podnikání a Účetnictví na Vysoké Škole Ekonomické v Praze. Působil jsem na seniorních ekonomických pozicích ve skupinách ČSOB a PPF. Jako Auditor mám zkušenosti z konzultační společnosti Ernst & Young, kde jsem se podílel na auditu skupiny ČEZ. Mám vysoce podnikatelského ducha, a to přenáším i do své práce a práce pro naše klienty. Mým úkolem je nyní vytvořit tým seniorních lidí se stejnou vizí a jim takové prostředí, abychom dokázali pomoci co nejvíce našim klientům prosperovat a zářit. Zatím se nám to daří.“

Přejít nahoru