My Value Officer

Jak začít s externím finančním řízením?

Finanční řízení je pro řadu majitelů a jednatelů malých a středních firem oblastí, které se ve firmě příliš nevěnují. A to je škoda. Celou firmu lze řídit přes čísla a v nejistém podnikatelském světě může být nastavení tohoto systému záchytným bodem. Nejenom pohled do minulosti, ale především do budoucnosti, a to prostřednictvím finančního plánu a zpřesněných forecastů v průběhu roku.

V rychle rostoucí firmě se něco děje každým dnem:

  • Příchod nové a velké zakázky, kterou je potřeba ji nacenit a přemýšlet o náborů nových zaměstnanců.
  • Firma potřebuje být efektivnější a potřebuje automatizovat procesy.
  • Je potřeba více prodávat a firma nabírá nové obchodníky a nastavuje jim KPI systém.
  • Jsou potřeba nové investice a chtělo by to spočítat jejich návratnost.
  • A budeme mít vůbec dostatek cash-flow na běžný provoz a nové projekty?
  • Prostory nám již nestačí a potřebujeme se přestěhovat do většího – kanceláře i sklady. Budeme na to mít?

A co je vlastně ten ultimátní cíl? No přece já jako majitel (citace z videa):

“Chci tu firmu mít hezkou, vymazlenou, chci odjet na dovolenou, na ten měsíc do toho Karibiku a chci, aby ta firma fungovala a v noci v klidu spát. To je za mě ta hlavní motivace, která by tam měla být pro ty podnikatele.”

No a taky si plnit tu svojí a firemní vizi.👌A jak majitelům malých a středních firem pomáháme my? Mrkněte se na video se Šárkou Pelikánovou, kde o tom mluví náš CEO, Václav Nedvídek.

Ozvěte se nám

Pokud vás zajímá více, můžeme se o všem pobavit u kafe na první schůzce, kde vám vysvětlíme, jak fungujeme. Stačí zavolat nebo napsat.

Případně nám rovnou můžete poslat vaší e-mailovou adresu a my se vám ozveme sami:


„Mojí vizí je pomáhat malým a středním firmám s řízením financí, pomáhat jim růst a být úspěšnými. Řídil jsem finance IKEMu jako její CFO a byl jsem ředitelem Nemocnice Sedlčany. Učím Základy podnikání a Účetnictví na Vysoké Škole Ekonomické v Praze. Působil jsem na seniorních ekonomických pozicích ve skupinách ČSOB a PPF. Jako Auditor mám zkušenosti z konzultační společnosti Ernst & Young, kde jsem se podílel na auditu skupiny ČEZ. Mám vysoce podnikatelského ducha, a to přenáším i do své práce a práce pro naše klienty. Mým úkolem je nyní vytvořit tým seniorních lidí se stejnou vizí a jim takové prostředí, abychom dokázali pomoci co nejvíce našim klientům prosperovat a zářit. Zatím se nám to daří.“

Přejít nahoru